Kup 2 nové letní Striplac barvy a získej dárek v hodnotě 320 Kč - Hemp Cream.

5 velkých chyb, které (možná) děláte se svojí nehtovou kůžičkou

Pečlivě se o svoje nehty staráte a stále nevypadají k světu? Možná to bude špatnou péčí o jeden důležitý detail – nehtovou kůžičku – nebo-li kutikulu. Ta je pro zdraví a vzhled nehtů velmi důležitá. Tady jsou nejčastější chyby, čemu se určitě vyhnout a co určitě nedělat:

 1. Stříháte si ji

Zásadní chyba, se kterou se stále setkávám, je stříhání kutikuly. Kůžičky nikdy nestříhejte. Většinou si způsobíte zranění, navíc těžko odhadnete, kdy stříháte odumřelou kůži a kdy stříháte kůži zdravou. Nejlepším řešením je na ně použít speciální přípravek - odstraňovač nehtové kůžičky – tzv. Cuticle remover.

 2. Nevyživujete ji

Aby byla kutikula funkční a zdravá, je potřeba ji vyživovat přípravky, které jsou k tomu určené - krémy, oleje, séra, které zapracujeme krouživým pohybem. Tím se přípravek dobře vstřebá a zároveň stimulujete nehet k rychlejšímu růstu. Skvěle to je dělat také před spaním, kdy mají přípravky ještě více času působit ( nemyjete si a nenamáčíte si ruce), navíc v noci probíhají v těle regenerační procesy.

3. Nestaráte se o záděrky

Záděrky v podstatě nevzniknou, pokud se o kutikulu správně staráte. Pokud se nějaká záděra objeví, odstřihněte ( například speciálními štipkami) pouze tu část kůže, která je uvolněná, ošetřete dezinfekcí a případně přelepte náplastí. Výživu a odstraňovač používejte až po úplném zhojení.

 4. Přetahujete lak se přes kůžičku

Kutikula - nehtová kůžička produkuje mastnotu, čímž vyživuje nehtovou ploténku. Pokud přes ni přetáhnete lak, tak ten se vám bude odchlipovat právě proto, že je kutikula mastná.

 5. Nevíte, k čemu slouží odstraňovač nehtové kůžičky

Cuticle remover je jemně alkalický roztok, který rozpouští odumřelou kutikulu. Používá se tak, že nanesete odstraňovač na kutikulu, necháte 3-5 min. působit (ne déle) a poté pomocí pomerančového dřívka změklou a rozpuštěnou kutikulu odstraníte a pak si nehty dobře umyjete.


Tamara Rotterová_1