Dárky k nákupu NEON a PASTEL sady v hodnotě 998 Kč!

Nejlepší tipy, jak se rychle zbavit hrubé kůže na patách

Nejlepší tipy, jak se rychle zbavit hrubé kůže na patách Léto je tady a s ním sandálky, žabky i otevřené střevíčky. Tak to chce krásnou, jemnou kůži na chodidlech. Jak toho dosáhnout? Nehtová specialistka Tamara Rotterová poradí, jak to jednoduše zvládnout v pohodě i doma.

1. Správně obrušujte a používejte tekutinu na odstranění ztvrdlé kůže
Jako první použijte odstraňovač ztvrdlé a zrohovatělé kůže na nohou - Callus softener. Stačí nastříkat na ztvrdlou kůži a nechat působit. Potom odpilovat. Na pilování nepoužívejte hrubé kovové škrabky, které vypadají jako struhadlo, tím kůži jen třepíte. Nejlepší jsou pilníky na kůži na nohou, které se lepí na kovovou špachtli. Na jednu stranu nalepíte hrubší pilník, kterým začínáte a na závěr použijete jemný pilník na dohlazení kůže.


2. Používejte pravidelně peeling
Peeling je vhodné použít po každé pedikúře. Obsahuje hrubou mořskou sůl, která kůži skvěle dohladí a esenciální oleje, které kůži promastí a vyživí. Pokud nemáte času nazbyt a potřebuje, aby vaše chodidla vypadala rychle k světu, tak peeling udělá během chvilky velkou práci, která jde hned vidět.


3. Pravidelně si chodidla a paty mažte
Nejlepší je mazat speciálními krémy, které jsou zaměřené na problémy, s kterými se potýkáte. Např. popraskané paty, tvrdá kůže…Pokud chcete, aby vaše chodidla byla hladká, paty nepraskaly a netvořila se na nich velmi silná kůže, mažte si chodidla každý den, nejlépe před spaním, aby přípravky mohly působit. Na den je skvělý Bylinný chladivý sprej, který kůži zjemní, osvěží chodidla, nemastí a má i deodorační účinek.


4. Dopřejte si koupel nohou
Ať už před pedikúrou, nebo jen tak, působí koupel nohou v lázni s vonnými solemi, nebo bylinkami na změkčení a očištění kůže, ale i příjemně relaxačně. Díky koupeli i velmi silná kůže změkne a půjde lépe a důkladněji odstranit. Viz bod č.1.


5. Nepoužívejte na nohy péči na tělo
Proč? Protože klasická tělová kosmetika vám moc práce neudělá. Používejte proto speciální krémy na nohy, většinou obsahují panthenol a ureu, která kůži zjemňuje. Některé přípravky určené na nohy obsahují antibakteriální a antimykotické složky, které slouží jako prevence plísňových a dalších onemocnění kůže na nohou. Tyto speciální složky v přípravcích na tělo nenajdete.


Tamara Rotterová_1